TBL Reus
<Objectius> <Durada, dedicació i llocs> <Procés de selecció> <Sol·licitud d'inscrpció>
 

 

Objectius

La tecnologia digital suposa grans canvis en el concepte de la narració a través de la imatge i per primera vegada amb equips i tècniques senzilles es pot aconseguir un nivell de qualitat excepcional. Aquesta innovació tecnològica amplia enormement les possibilitats de la narració a través de la imatge i genera la demanda de nous productes com les pel·lícules per internet, material per als DVD, etc.

El Taller Bigas Luna vol contribuir al desenvolupament d'aquesta nova generació de narradors a través de la imatge. El TBL pretén descobrir nous talents per ensenyar i facilitar l'accés a la narració per imatges i és per aquest motiu que inicia la seva activitat organitzant un seminari dirigit a joves amb ganes d'aprendre a dirigir. Un seminari eminentment pràctic en el qual els participants tenen l'oportunitat de desenvolupar els seus propis projectes i millorar el seu book professional.

L'IMAC organitza el TBL- Reus per tal de descobrir els talents locals amb més capacitat narrativa, ensenyar-los i facilitar-los l'accés a la narració amb imatges.

El seminari es dirigeix a persones -majors de 18 anys- amb habilitats narratives, sigui quina sigui la seva formació o experiència. No es requereix cap formació específica. L'objectiu del TBL-Reus és formar un bon grup de treball en el qual s'aportin diferents formes de veure les coses.

 

El contingut del seminari es basa:

> Pràctica, rodatges i treballs de camp per a la creació, recerca i desenvolupament de les històries.

> Relació amb guionistes i rodatges de seqüències realitzades per Bigas Luna i els alumnes.

> Pràctica de tècniques i trucs de la narració cinematogràfica i la seva aplicació a les noves tecnologies.

Per al TBL- Reus, el més important de tot el procés creatiu són les històries. I és per aquest motiu que el TBL vol comptar i fomentar l'interès per les històries locals de la nostra cultura fetes amb gent del nostre entorn. Històries que no neixen amb el condicionament de ser presentacions publicitàries, ni inspirades en models aliens. El TBL vol desenvolupar un arxiu d'històries i un banc d'actors locals.